Το Όραμα μας

Ποιοι Είμαστε
Το Όραμα μας
Ένα Μήνυμα προς Όλους
Τα Νέα μας
Δραστηριότητες
Επικοινωνία

Το Όραμα μας

To πρωτότυπο αυτό εγχείρημα της δημιουργίας διαδικτυακού Ιδρύματος και διαδικτυακής δράσης, συντονισμού και παροχή βοήθειας σε βρέφη, μωρά και παιδιά που χρειάζονται υποστήρηξη, έχει ως κύριο στόχο και σκοπό να εξελίξει και να ενδυναμώσει περισσότερο το έργο των Ιδρυμάτων και των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών στην τρισμέγιστη και θεμελιακή ΕΠΕΝΔΥΣΗ που όλοι μαζί οφείλουμε να επενδύουμε.

ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ...

Για ένα πιο όμορφο αύριο, για ένα μέλλον με περισσότερα χαμόγελα!

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ποιοι βρίσκονται πίσω από την “Mother Earth”;

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζεις τι άνθρωποι βρίσκονται πίσω από αυτή την ιδέα της δημιουργίας ενός πρωτοποριακού και εναλλακτικού προτύπου ελεύθερης εκπαίδευσης.

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο Δημήτριος Αλεξόπουλος (James Alexopoulos).

Βραβευμένος συγγραφέας και ομιλητής σε Ελλάδα Κύπρο και εξωτερικό. Διακεκριμένος και διαπιστευμένος Senior Practitioner Life Coach-Spiritualcoach-Relationship coach, Σύμβουλος και Master Practitioner στον Νεύρο-Γλωσσικό Προγραμματισμό.

Ο Δημήτριος Αλεξόπουλος, Αρίστευσε και έλαβε διθυραμβικές κριτικές αναφορικά με την εργασία που παρέδωσε στο Πανεπιστήμιο, κι έπειτα κυκλοφόρησε και σε βιβλίο (το οποίο εξαντλήθηκε) και φέρει ΘΕΜΑ: «ΓΟΝΕΙΣ – ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ – ΤΟ LIFE COACHING ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ»

Είναι ο Δημιουργός τού ινστιτούτου "Personal Development and LifeCoaching Institute" που λαμβάνει ενεργό δράση στον τομέα της Εκπαίδευσης (δια βίου μάθησης) για ενήλικες και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για παιδιά (βασισμένο πρότυπο στην ελεύθερη εκπαίδευση, μέθοδος "Montessori").

Είναι επίσης ο ιδρυτής της “James coaching” που δραστηριοποιείται στον τομέα της Προσωπικής Βελτίωσης, του Life Coaching, της Συμβουλευτικής, του Νεύρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού και άλλων τεχνικών και στρατηγικών που ακολουθούνται για την Προσωπική ανάπτυξη, την εσωτερική εναρμόνιση, την πνευματικότητα και την επίτευξη στόχων σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Αποτελεί μέλος (Συνιδρυτής και Ιδιοκτήτης) Εκδοτικού Οίκου με δραστηριότητες σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό. Εμπνευστής & Ιδρυτής της Ανθρωπιστικής και Φιλανθρωπικής Διαδικτυακής Δράσης: «Invest In Humanity» που αφορά αποκλειστικά δραστηριότητες και παροχή βοήθειας σε άπορα παιδιά, καθώς και σε παιδιά που αντιμετωπίζουν θέματα υγείας.

Ο Δημήτριος Αλεξόπουλος έχει εκπαιδευτεί από κορυφαίους Life Coaches - NLP Trainers & Ψυχοθεραπευτές. Διαθέτει πτυχία και πιστοποιήσεις στο LifeCoaching "Certificate of Coaching", Διαπιστεύσεις από Ευρωπαϊκούς φορείς στο Certificate of Mentoring & Life Coaching και Πτυχίο: Master Practitioner NLPMaster Coach στον Νεύρο-γλωσσικό Προγραμματισμό. Δίπλωμα και Πιστοποίηση στην Συμβουλευτική και πιστοποιήσεις εξειδικευμένης επιμόρφωσης σε τεχνικές Ύπνωσης, "Ψυχολογικές πρώτες βοήθειες", "Τεχνικές στην Ψυχοθεραπεία", Executive Coaching, στην Συμβουλευτική προσωπικής ανάπτυξης, Coaching Σχέσεων, τεχνική της πνευματικής συγκέντρωσης, κύματα Θήτα, διαλογισμού και γιόγκα.

H συνεργάτης μας Life Coach/ Executive Coach και Mέντορας: Ίρις Μπαλόγλου

baloglouphoto

Γεννήθηκα στην Κωνσταντινούπολη και μεγάλωσα σε μια οικογένεια που ασχολείτο με το εμπόριο και τις επιχειρήσεις.

Σπούδασα Marketing & Κοινωνιολογία στο Deree College, Business Administration (BA).

Εργάσθηκα 36 χρόνια σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρίες και στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς στον τομέα του Marketing και της Επικοινωνίας. Συνέχισα τις σπουδές μου στο ExecutiveCoaching και αποφοίτησα από τη σχολή Brief Solutions Focus.

Είμαι Associate Certified Coach (ACC) διαπιστευμένη από το InternationalCoach Federation με πάνω από 500 ώρες εμπειρίας στο Coaching και με 2000 ώρες εκπαίδευσης σε ειδικά σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης ατόμων και ομάδων. Παράλληλα ειδικεύτηκα στη διαχείριση ανθρώπινων σχέσεων στο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον. Εργάζομαι ως Executive Coach, καθώς επίσης οργανώνω βιωματικά σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης. Κάνω ομιλίες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και συλλόγους.

Εθελοντικά προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε ΜΚΟ που ασχολούνται με το προσφυγικό και την ψυχική υγεία , στο πρόγραμμα Job Pairs του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο επιχειρηματικό πρόγραμμα VentureGarden του ALBA Business School & Anatolia Business School.

Είμαι μέλος του Αμερικανικού και Ευρωπαϊκού Συλλόγου Coaching στην Ελλάδα.

Διακρίσεις:

To 2015 βραβεύθηκα με άλλους 27 coaches με το EMCC Solidarity CoachingAwards για την Εθελοντική Δράση του Hellenic Coaching Association σε εταιρίες ΜΚΟ.

Η Εύα Καγιάννη. Συνεργάτης μας, που έχει εκπαιδευτεί σε Θεατρικό Εργαστήρι / Μουσικoκινητική αγωγή / Δημιουργική Σκέψη.

Αγαπώ τη φύση, τα παιδιά, τους ανθρώπους και χαίρομαι όταν περιτριγυρίζομαι από χαμόγελα. Έχω ασχοληθεί επαγγελματικά με παιδιά προσχολικής ηλικίας (2 με 2 ½ ετών) επάνω σε μουσική, θεατρικό εργαστήρι, αφήγηση παραμυθιών, χορό, παντομίμα και σε τεχνικές χαλάρωσης. Επίσης είχα ενεργή ενασχόληση στην Ελλάδα σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και παρείχα δραστηριότητες μουσικοχορευτικές, καθώς και αφηγήσεις παραμυθιών.

1) μουσικοκινητική αγωγή και ψυχολογία με θέματα: "Χιόνι από χαρτοπόλεμο" και "βάλτε τις μάσκες... και αποκαλύψτε τα πολλά πρόσωπά σας" (Από: Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού") 2) Α: δημιουργικός χορός - αυτοσχεδιασμός - χορογραφία - παιχνίδι παρέα με τις χρυσές σερπαντίνες του Ευγένιου Τριβιζά Β: παντομίμα για παιδιά Γ: "το υφάδι της ονειροφαντασίας" με τις εξής θεματικές ενότητες: α) εικαστικές δημιουργίες, Μάσκα - Κούκλα - Κόσμημα β) the art is a therapy γ) κατασκευές με πρότυπα υλικά (Από σωματείο ΙΣΟΝ) 3) ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (Από: ΥΠΕΠΘ - ΠΕΡΙΦ.Δ/ΝΣΗ Π.Ε. - Δ.Ε. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ "ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ)

Εργασία: 1) Νηπιαγωγείο "παραμυθόκοσμος": θεατρικό παιχνίδι 2) Νηπιαγωγείο "ζωγραφιά": δημιουργικός χορός και μουσικοκινητική αγωγή 3) γυμναστήριο "fitcare: δημιουργικός χορός κ αυτοσχεδιασμός 4) σχολείο με παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Χαλκίδα: θεατρικό παιχνίδι κ παντομίμα

5) ΕΕΕΕΚ ΘΗΒΑΣ: Παιδιά με ειδικές ανάγκες: Κατασκευές & Αυτοσχεδιασμός (Ηλικίες: 2-2.5 με 3. 5 με 8 και Δημοτικό 5 με 12-13).

H κοινωνιολόγος/ Life Coach & Εκπαιδευτής μας: Κωνσταντία Πάλλα

Η μεγάλη μου αγάπη για τον άνθρωπο, καθώς και το ατέρμονο ενδιαφέρον μου για ανάλυση συμπεριφορών σε βάθος με οδήγησαν στο κατώφλι του Παντείου Πανεπιστημίου και στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, όπου και αποφοίτησα. Το διαρκές πάθος μου για δια βίου μάθηση, χάραξε στο δρόμο της ζωής μου εξίσου, μονοπάτια τα οποία σχεδόν μαγικά με οδήγησαν στην παρακολούθηση δεκάδων σεμιναρίων σε θέματα Κλινικής Ψυχολογίας, Θετικής Ψυχολογίας, Προσωπικής Ανάπτυξης, Αυτοβελτίωσης, Συναισθηματικής Νοημοσύνης κλπ.

«Κάτι σήμαινε αυτό για μένα»… πίστεψα!

Και στο σήμερα…, είμαι σύμβουλος επιχειρήσεων στην διοργάνωση σεμιναρίων για πάνω από 20 χρόνια. Επίσης είμαι συνιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια σε δύο μεγάλες εταιρίες εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ελλάδα, όπου και εργάστηκα πάνω στην διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων ενηλίκων, στην ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και στην Συμβουλευτική.

H Ψυχολόγος μας στην Αθήνα: Μάγδα Μούζου

Το όνομά μου είναι Μάγδα Μούζου και ασχολούμαι με την ψυχολογία. Αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και είμαι είκοσι τεσσάρων ετών. Πάντα πίστευα πως η ψυχολογία είναι τρόπος ζωής και θα ήθελα πάρα πολύ η κάθε μου μέρα να γεμίζει με αυτό που τόσο αγαπώ, βοηθώντας παράλληλα και όλους τους ανθρώπους να ξεπεράσουν οποιαδήποτε δυσκολία.